Tutireceptek.hu fejléc

Ecetes görögdinnyehéj recept

Kategória:


Hozzávalók:
görögdinnye,
víz,
10%-os ecet,
cukor,
só,
bors,
babér levél,
szölő levél(ez elmaradhat)

Elkészítés:
A görögdinnye külső, zöld héját lehámozzuk, de vigyázzunk, hogy a piros bélből is csak a vékony, rózsaszín réteg maradjon rajta. Ha a piros rész vastag, akkor puha lesz a savanyúság. (Érett és éretlen dinnye héját is felhasználhatjuk.) A héjat 4 cm hosszú, 1.5 cm széles darabokra vágjuk, megmossuk, és üvegekbe rakjuk. 6 deciliter vízből, 2 deciliter 10 %-os ecettel, 1-1 evőkanál sóval és cukorral, 2-3 szem borssal meg babérlevéllel levet készítünk, felforraljuk, lehűtjük, majd a dinnyére öntjük. Egy szőlőlevelet rakunk minden üveg tetejére, lekötözzük, és a kamrába állítjuk. Készíthetjük tartósítószerrel is, de akkor dupla celofán közé tegyünk késhegynyi nátrium benzonátot és úgy tegyük rá a csavaros kupakokat.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: minerva223


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Ecetes tormakrém » Ecetes-tárkonyos uborka » Ecetes hal » Ecetes torma
» Ecetes fokhagyma » Ecetes dinnye » Cseresznyebefőtt (Ecetes) » Ecetes szilva
» Hagymás ecetes babsaláta » Ecetes pogácsa » Ecetes uborkamártás » Ecetes tojás
» Ecetes padlizsán » Ecetes torma 2 » Ecetes uborka » Fokhagymás ecetes szilva


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.