| Sózott gombák télire receptZöldséges ételek Hozzávalók: 1 kg. gomba ( keserú gomba, rizike, gyűrűs tuskógomba) 50 dkg. só Elkészítés: A gombakalapokat megtisztítjuk, megmossuk, lecsepegtetjükA tönkvégekkel felfelé állítva üvegbe rakjuk. Egy réteg gomba, egy réteg só. A lényege az, hogy só kerüljön legfelülre. Lezárás után nméhány nappal levet enged. Ekkor töltsük fel forrázott - de visszahűtött - vízzel úgy, hogy a gombát ellepje. Hűvös helyen tároljuk. Tanácsok: Felhasznáélás előtt leöblítjük és használhatjuk főzéshez, sütéshez. Mindenkor figyelembe kell venni a sótartalmát. A gyúrűs tuskógombát ( közkedvelt nevén potypinka) van aki enyhén sós, citromos vízben előfőzi (kb. 10 - 15 perc). Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |