| Különleges piskótás alagút receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1 darab 6 tojásos piskóta Közepéhez: 4 darab tojássárgája 4 ek porcukor 1 kis citrom héja 1 cs vaníliás cukor 1 kk darált kávé 1/2 cs sütőpor 8 dkg darált dió 4 ek liszt 4 tojás kemény habja Krémhez: 1 cs puncs ízű pudingpor 2 dl tej 15 dkg cukor 15 dkg margarin ízlés szerint rum vagy rumaroma Tetejére: csokimáz Elkészítés: 1.Egy 6 tojásos piskótát sütünk, melyet lazán feltekerünk. 2.A "közepéhez" valókat összedolgozzuk, a tojás kemény habját lazán belekeverjük. 3.Kivajazott, kis méretű őzgerinc formában sütjük, kb. 180 fokon (légkeveréses sütőben). 4.A krémhez a pudingot 2 dl tejjel sűrűre főzzük. Majd félretesszük hűlni. 5.15 dkg cukrot a 15 dkg Rama-val habosra keverjük. 6.Ha kihűlt, akkor a kettőt összekeverjük. 7.A krémet ízlés szerint rummal ízesítjük. 8.A tekercset kiterítjük, a krémmel megkenjük, az őzgerinc rudat ráfektetjük, majd feltekerjük. 9.A tetejét csokimázzal bevonjuk. Lazább és finomabb a krém, ha keményre felvert Hulala tejszínhabot keverünk hozzá. A receptet beküldte: Bévi48 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |