| Darálthúsos zöldbab receptZöldséges ételek Hozzávalók: 60 dkg mirelit vagy friss zöldbab 1800 cal, 50 dkg darált sovány pulykahús,870 cal, 15 dkg barnarízs 531 cal, 1 pohár 30 g soványtejföl 424 cal, 3 db tojás 201 cal, 2 evőkanál kb 2 dkg olaj 232 cal, Elkészítés: Először is a zöldbabot feldaraboljuk és feltesszük párolódni egy kevés vízzel amit mindig pótolunk amíg meg nem puhul. A darált húst az olajon megpiritjuk egy kicsit, csak annyira hogy a hús megpuhuljon 2 gerezd fokhagymát aprítunk rá, A barnarízst feltesszük főni de jó sok vízbe mert sokat felvesz és elég sokára puhulmeg leg célszerűbb először ezt feltenni. A tojásokat felverjük és elkeverjük a tejföllel, Ha minden hozzávaló kellőképp megpuhult egy nagyobb tálba öntjük valamennyit ha maradt alatta víz akkor szűrjük le. Adjuk hozzá a tojással elkevert tejfölt és sózzuk őrölt borssal ízesítsük alaposan forgassuk össze az egészet és kóstolás után még fűszerezzük ha szükséges. tűzálló tálba vagy zománcos tepsibe simítjuk és a sütőbe megsütjük csak addig míg a teteje egy kis piros szint kap. Tanácsok: Ha minden hozzávalóhoz főzéskor adunk sót vigyázzunk nehogy túl sózzuk. Ez a mennyiség kettőnknek 8 adag lett, és az szerint számoltam a kalóriát egy adagra. Ha valaki nem nagyon szereti a zöldbabot annak is jószívvel ajánlom mert ez eléggé húsos és nem nagyon tűnik ki a bab. Elkészítési idő: 120 perc Kalóriatartalom: 507 kcal A receptet beküldte: Magdi nagyi Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |