| Tejszínes alagút receptSütemények, édességek Hozzávalók: 26 darab babapiskóta, 2 deciliter tejszín, egy vaníliapuding (főzés nélkül készíthető), hozzá az előírt tejmennyiség, 2 kávéskanál zselatin, gyümölcsök vegyesen (kivi, narancs, eper, barack, de lehet lecsepegtetett kompót vagy mirelit is), és egy pici aroma a színezéshez Elkészítés: Egy őzgerinc formát folpackkal kibélelünk, egy kicsit megnedvesítjük. Az aromából néhány cseppet egy deci vízben feloldunk, a babapiskóták mindkét felét éppen csak belemártjuk, ettől szép pirosak lesznek. A piskótákkal lerakjuk az őzgerincet, az oldalakra félbe vágottakat téve. Utána elkészítjük a hideg pudingot. A tejszínt kemény habbá verjük, a zselatint forró vízben feloldjuk, kihűtjük. A kemény tejszínhabot és a zselatint óvatosan hozzákeverjük a pudinghoz. A massza felével leterítjük a lerakott piskótákat, majd rárakjuk az apróra vágott gyümölcsöket. Ezután megint jön egy réteg massza, majd az őzgerincet lefedjük babapiskótával. (Ezeket a piskótákat nem színezzük, csak egy kis teába forgatjuk, hogy megpuhuljanak.) A szélektől ráhajtjuk a folpackot, és egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap tálcára borítjuk. Ekkor már jól szeletelhető. A tetejét habrózsákkal, mentalevéllel díszítjük. A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |