Tutireceptek.hu fejléc

Tejszínes alagút recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
26 darab babapiskóta,
2 deciliter tejszín,
egy vaníliapuding (főzés nélkül készíthető), hozzá az előírt tejmennyiség,
2 kávéskanál zselatin,
gyümölcsök vegyesen (kivi, narancs, eper, barack, de lehet lecsepegtetett kompót vagy mirelit is), és egy pici aroma a színezéshez

Elkészítés:
Egy őzgerinc formát folpackkal kibélelünk, egy kicsit megnedvesítjük. Az aromából néhány cseppet egy deci vízben feloldunk, a babapiskóták mindkét felét éppen csak belemártjuk, ettől szép pirosak lesznek. A piskótákkal lerakjuk az őzgerincet, az oldalakra félbe vágottakat téve.

Utána elkészítjük a hideg pudingot. A tejszínt kemény habbá verjük, a zselatint forró vízben feloldjuk, kihűtjük. A kemény tejszínhabot és a zselatint óvatosan hozzákeverjük a pudinghoz. A massza felével leterítjük a lerakott piskótákat, majd rárakjuk az apróra vágott gyümölcsöket. Ezután megint jön egy réteg massza, majd az őzgerincet lefedjük babapiskótával. (Ezeket a piskótákat nem színezzük, csak egy kis teába forgatjuk, hogy megpuhuljanak.)

A szélektől ráhajtjuk a folpackot, és egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap tálcára borítjuk. Ekkor már jól szeletelhető. A tetejét habrózsákkal, mentalevéllel díszítjük.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejszínes muffin » Tejszínes sárgadinnyeleves » Tejszínes sütőtök leves » Tejszínes csirke és tojás
» Tejszínes pulykamell » Tejszínes szederkrém » Epres joghurtalagút » Hagymás tejszínes tészta
» Tejszínes-gombás csőtészta » Tejszínes lúdláb torta » Tejszínes-cukkinis tészta » Gombásalagút
» Tejszínes eperkrém-leves » Tejszínes túrótorta!! » Tejszínes kocka » Barackos tejszínes csirke


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.