| Csirkés alagút receptEgytálételek Hozzávalók: 3 nagyobb csirkemell filé szeletelt bacon 3 evőkanál liszt 2 dl tejföl 2 tojás 1 csokor petrezselyem 30-40 dkg g reszelt trappista sajt só bors Elkészítés: A csirkemellet kockára vágom, sózom és borsozom. A tejfölt összekeverem a tojásokkal, a sóval , a borssal, a petrezselyemmel és a liszttel. Hozzáadom a reszelt sajt kb. harmadát, és a hússal összeforgatom. Két őzgerincformát baconszeletekkel kibélelek úgy, hogy kilógjon a szélén annyi, hogy a tetejére ráhajthassam. Az aljára reszelt sajtot szórok, majd beleöntöm a csirkés masszát. Tetejére szórom a maradék sajtot, és ráhajtogatom a kilógó szalonnaszeleteket. Egy tepsibe helyezem a formákat, majd 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 50 percig sütöm. Ekkor sütőpapírt helyezek a tepsibe, és óvatosan ráfordítom a csirkés rudat. (Ha a csirke sok levet enged, azt előtte leöntöm róla.) Addig sütöm még, amíg a másik fele is szép pirosra sül. A receptet beküldte: Lolita63 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |