| Marcipános alagút receptSütemények, édességek Hozzávalók: a tésztához: 7 db tojás 14 dkg liszt 13 dkg cukor 1 dkg vaníliaízű pudingpor 1/2 csomag sütőpor 2 evőkanál víz 1/2 citrom reszelt héja egy csipet só Rama margarin a tepsi kikenéséhez a krémhez: 15 dkg Rama margarin 5 dkg kakaópor 8 dkg cukor 35 dkg marcipánmassza Elkészítés: A tojássárgákat a vízzel, a cukor egyharmadával és a pudingporral habosra keverjük, a fehérjéket egy csipet sóval és a cukor kétharmadával kemény habbá verjük. A liszthez hozzákeverjük a reszelt citrom héját és a sütőport. A sárgája krémhez hozzáadjuk a fehérjehab egyharmadát és lazán átkeverjük. Ezután a sütőporos lisztet és a maradék habot váltakozva, kanalanként a sárgájához keverjük. A tepsit kikenjük margarinnal, meglisztezzük az alját, beleöntjük a masszát és előmelegített sütőben, 180 fokon, kb. 20 percig sütjük. Az elkészült tésztát porcukorral meghintett konyharuhára borítjuk és feltekerjük. A krémhez a margarint a cukorral felolvasztjuk, hozzáadjuk a kakaóport és addig főzzük, amíg sűrüsödni kezd, ezután hagyjuk hűlni. A kihült piskótaroládot kitekerjük és megkenjük a krém egyharmadával. A marcipán kétharmadát kinyújtjuk, a kakaós krémre terítjük, rákenjük a maradék krémet, végül feltekerjük és kb. 15 percre hűtőbe tesszük. Kinyújtjuk a maradék marcipánt és bevonjuk vele a süteményt. Tálalásig hűtőben tartjuk és szeletekre vágva tálaljuk. Tanácsok: Tipp: Ha a süteményt forró vízbe mártott késsel vágjuk, akkor nem fog töredezni a bevonat. A receptet beküldte: gonoszdi Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |