Tutireceptek.hu fejléc

Csibemell a legfinomabban recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
Csibemell
Brokkoli
tejfol-sovány
hagyma
gomba
só, bors

Elkészítés:
A csibemelleket szép vékony szeletekre vágom, picit megsózom, megborsozom és jénai tálba teszem. Ontok rá egy kis vizet, lefedem és sutoben 200 fokon puhulásig párolom. Kozben finomra vágok egy hagymát, nagyon kevés olíva oljaon uvegesre pirítom, majd egy tálba, elkeverek egy sovány tejfolt, kevés sót és egy uveg lecsepegtetett gombát. Ehhez adom hozzá a hagymát és jól átkeverem. Kozben kicsit megpárolom a brokkoli és a nagyobb darabokat félbe vágom.
Kiveszem a sutobol a husit, ráteszem a brokkolikat és az egészet leontom a gombás, hagymás tejfollal. Szépen elegyengetem rajta és visszateszem a sutobe, de csak 10 percre. Úgy finom, ha szaftos marad. Paradicsom salátával tálalom, hogy a szép színes legyen. Érdemes kipróbálni. Nemcsak diétás, de nagyon finom is.

Tanácsok:
Természetesen másfajta húsból is el lehet készíteni, én csak a diétás változatát írtam le.
Friss gombát is használhatunk, bár én ehhez az ételhez az uvegeset jobban szeretem.

Elkészítési idő: 30 perc
Kalóriatartalom: 210 kcal
Szénhidráttartalom: 7,6 gramm
Zsírtartalom: 6 gramm

A receptet beküldte: annus0625


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás sertésragu » Sörben sült csirkecomb » Cukkínis-gombás tarja » Böllérmáj
» Lecsós -csirkemáj » Csirke fajitas » Majorannás hús » Csirkemell őzgerincben
» Sertéscomb fűszeres mártásban » Bárányrakottas » Brassói sertéstarja » Barackos tejszínes csirke
» Bácskai rizses hús » Rozmaringos sült tarja » Sonka húsvétra » Menemen, a török lecsó


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.