| Rozmaringos sült tarja receptHúsételek Hozzávalók: 1 kg sertéstarja (4 nagy szelet volt a csontjával) A páchoz: 5 evőkanál mustár 5 evőkanál olaj 3 gerezd fokhagyma - reszelve 1 vöröshagyma - félfőre szeletelve 1 teáskanál őrölt rozmaring 1 teáskanál őrölt szerecsendió 1 teáskanál őrölt feketebors só Elkészítés: A tarjaszeleteket kicsit klopfoltam, a széleit pár helyen bevágtam, hogy ne zsugorodjon majd a sütésnél. Bedörzsöltem sóval, borssal. A mustárban fokozatosan elkevertem az olajat, a fokhagymát, a szerecsendiót és a rozmaringot. Ezzel a páccal megkentem a hússzeleteket, egymásra helyezetem, a vöröshagymaszeleteket a hússzeletek közé elosztottam, zsírpapírba csomagoltam, 1 éjszakát a hűtőben érleltem. Nagyméretű serpenyőben 3 evőkanál olajat hevítettem, a hússzeletek mindkét oldalát hirtelen, magas hőfokon pirosodásig sütöttem. Az elősütött hússzeleteket tepsibe tettem, az elősütésből visszamaradt szaftot rálocsoltam, a szeletekre dobtam 1-1 kis hajtás friss rozmaringágat, aláöntöttem 1/2 dl vizet (a hús is enged), majd előmelegített 210 fokos sütőben sütöttem fedetlen, kb. 40 percig, közben saját szaftjával többször meglocsoltam. Köretként párolt spárga, hollandi mártás és párolt rizs készült. A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |