| Böllérmáj receptHúsételek Hozzávalók: (személyektől függő mennyiségben) hagyma zsír, vagy olaj sertésmáj sertésvelő só bors pirospaprika Elkészítés: A májat megtisztítod, kb. fél centi vastag, 4-5 centi hosszú csíkokra vágod. A velőről lehúzod a hártyát, közepes kockákra vágod. A hagymát fél karikára vagy kockára felaprítod. A hagymát bő zsíron megfonnyasztod, majd hozzáadod a májat, és erős tűzön addig pirítod, amíg minden darab színt vált. Utána lehúzod a tűzről, pirospaprikával megszórod. A velőt külön megsütöd forró zsíron, megborsozod, sózod, és a kész májhoz kevered óvatosan. Főtt vagy petrezselymes krumpli való hozzá, és leginkább a csalamádé vagy uborka passzol hozzá. A receptet beküldte: Polli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |