Tutireceptek.hu fejléc

Böllérmáj recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
(személyektől függő mennyiségben)
hagyma
zsír, vagy olaj
sertésmáj
sertésvelő

bors
pirospaprika

Elkészítés:
A májat megtisztítod, kb. fél centi vastag, 4-5 centi hosszú csíkokra vágod. A velőről lehúzod a hártyát, közepes kockákra vágod.
A hagymát fél karikára vagy kockára felaprítod.
A hagymát bő zsíron megfonnyasztod, majd hozzáadod a májat, és erős tűzön addig pirítod, amíg minden darab színt vált. Utána lehúzod a tűzről, pirospaprikával megszórod. A velőt külön megsütöd forró zsíron, megborsozod, sózod, és a kész májhoz kevered óvatosan.
Főtt vagy petrezselymes krumpli való hozzá, és leginkább a csalamádé vagy uborka passzol hozzá.


A receptet beküldte: Polli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Brokkolis mascaponés csirke » Vasipecsenye » Csirke mandulás bundában » Csirkemell Hawaii módra
» Töltött pulyka Éva módra » Karaj tekercs » Sonkás rakott rétes » Acsai borzas szelet
» Zacskós csirke » Grillkolbász » Hamis tortilla csirkével » Fokhagymás csirkemáj sütve
» Ropogós csülök Ancsi módra » Cigánypecsenye roston » Gladiátor » Kukoricás csirkemellcsik


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.