Tutireceptek.hu fejléc

Menemen, a török lecsó recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:

• paradicsom
• paprika
• fokhagyma
• olívaolaj
• só
• oregánó
• (tojás)

Elkészítés:
A menemen titkai: az apróra vágott zöldségek és a lassú tűzön, sokáig tartó (saját levében) párolódás.
A paprikát apróra vágjuk, kis olajban, fedő alatt dinszteljük, puhára pároljuk, amíg majdnem felissza a levét. A paradicsomot szintén apróra vágjuk (kényesebbek lehúzhatják a héját is), hozzáadjuk a paprikához, és hagyjuk, hadd párolódjon saját levében alacsony lángon, fedő alatt. Ha télen a paradicsom nem túl piros, paradicsompürét is adhatunk hozzá. Az apróra vágott fokhagymát, sót, oregánót a vége felé adjunk csak hozzá. A törökök a tojást ráütik még melegen, leveszik a fedőt, és csak lágyra engedik sülni a tükörtojást rajta. Majd a kenyeret használva evőeszközként, tunkolva eszik. (Külön élvezet, ahogy a még lágy tojássárgája szétfolyik a kenyértunkolás miatt...)

Megjegyzés:
A törökök mindennapos paprikája úgy néz ki, mint a mi hosszú zöld erős paprikánk, viszont ez édes. Imádják bő olajban is megsütni, sült krumpli sütés után.

Tanácsok:
Ez az étel fenséges és közkedvelt reggeli Törökországban, Magyarhonban vacsorának megy el inkább.


A receptet beküldte: rohangya


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Lecsós,virslis tarhonya » Törökmézes » Tejfölös lecsó » Töklecsó ..
» Lecsós pulykamell pörkölt » Lecsós szendvics » Csodalecsó » Török tejberizs
» Lecsós karaj » Török zöldbab » Lecsóval töltött karaj » Tejfölös lecsós burgonya
» Adana Kebab ( török étel) » Lecsós szelet a'la pemete » Kocsonyázott lecsó » Töröklepény


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.