| Csirke fajitas receptHúsételek Hozzávalók: 50 dkg csirkemell filé, 8 db tortillalap (Casa Fiesta: Flour Tortillas), 1 nagy fej vöröshagyma, 1-1 db piros és zöld kaliforniai paprika, 10 dkg reszelt sajt, só, olívaolaj. A marinádhoz: 1 dl olívaolaj, 1/2 dl száraz fehérbor, 1 evőkanál citrom- vagy limelé, 1 evőkanál Worchester szósz, 1 evőkanál szójaszósz (chilis-fokhagymás), 1 evőkanál balzsamecet vagy fehérborecet, 3 gerezd reszelt fokhagyma, 2 mokkáskanál tabasco- vagy chiliszósz (ha nincs, az Erős Pista is jó), őrölt bors. Elkészítés: A csirkemell filéket vékony csíkokra vágjuk, a marinádhoz valókat jól összekeverjük, beletesszük a csirkemell csíkokat elkeverjük, és legalább 2-3 órát - időnként megkeverve - állni hagyjuk. (Legideálisabb, ha a pácolást előző este végezzük el.) Olívaolajat nem túl forróra melegítünk, és a pácléből kivett csirkecsíkokat, egy kevés páclé hozzáadásával pirítani kezdjük rajta. Közben a vöröshagymát és a paprikákat vékony csíkokra felszeleteljük, és a csirkére szórjuk. Finoman kevergetve az egészet kb. 10 perc alatt megsütjük. A tortillákat tányérra tesszük, folpackkal letakarjuk, és mikrohullámú sütőben megforrósítjuk, vagy alufóliába burkolva sütőben megmelegítjük. A csirkeragut egy csíkban a tortillára halmozzuk, megszórjuk a reszelt sajttal, és feltekerjük. Guacamoléval (ld. mártások) vagy/és salsával kínáljuk. (A mártásból a tortillatekercsekbe is tehetünk.) A receptet beküldte: tinendo Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |