| Sertéscomb fűszeres mártásban receptHúsételek Hozzávalók: 1 kg sertéscomb 1- 1,5 dl étolaj ketchup mustár bors ételízesítő só 2 kisebb fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 2 db savanykás alma Elkészítés: A húst besózzuk, és bekenjük a ketchup, mustár, ételízesítő, (vagy sült hús fűszerkeverék) és bors keverékével, majd 1 éjszakát hűtőben pihentetjük. Egy mélyebb edénybe a húst belehelyezzük, ráöntjük az étolajat. Körberakjuk a cikkekre vágott vöröshagymával, almával és fokhagymával. 2 dl vizet öntünk alá, és alufóliával lefedve kb. 1 órát sütőben sütjük. A fóliát levéve pirítjuk, időnként a levével meglocsoljuk. A húst egy deszkára kivesszük, hűlni hagyjuk, majd szeletekre vágjuk. A tepsiben maradt szaftot, hagymát és almát összeturmixoljuk, és a hússzeletekre öntjük. Köretként rizst vagy sült burgonyát adunk hozzá. Jó étvágyat! A receptet beküldte: MRG Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |