Tutireceptek.hu fejléc

Cipóban sült gerecsei csülök recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
120g csont nélküli füstölt csülök,
800g liszt,
250g burgonya,
150g zsír,
20g élesztő,
10g só,
10g köménymag

Elkészítés:
Előbb a kenyértésztához a lisztet átszitáljuk, előbb kis fészket formálva, a közepébe tesszük a sót, a megkelesztett élesztőt és a puhára főzött, átpaszírozott burgonyát. Az egészet kevés langyos vízzel és a köménymaggal összedolgozzuk. Körülbelül fél óráig pihentetjük, kelesztjük, majd négy egyenlő részre daraboljuk. Közben az előzőleg puhára főzött és már kicsontozott csülköt is négy egyenlő részre feldaraboljuk, majd - mint egy gombócba - a tészta közepébe helyezzük, így cipót formálva. A cipókat kizsírozott sütőformában még fél óráig pihentetjük, és közepes melegségű sütőben készre sütjük.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Káposztás bab csülökkel » Tepsis csülök székelyesen » Sutus leves csülökkel » Ropogós csülök Ancsi módra
» Bajor csülök » Vendégváró csülök » Cipóban sült pecsenye » Csülökpörkölt
» Csülökbomba » Fűszeres szarvascsülök » Elzászi füstölt csülök » Tésztában sült csülök
» Kemencében sült csülök. » Tárkonyos csülökleves » Csülök mézzel » Sajtkrémleves cipóban


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.