| Ropogós csülök Ancsi módra receptHúsételek Hozzávalók: 2 db szép nagy nyers csülök füstölt szalonna fokhagyma vöröshagyma só,bors sültek füszerkeverék 2 dl sör zsír Elkészítés: a nyers csülköket alaposan megpucolom, sőt én még meg is borotválom. A legvastagabb résznél a csonttal párhuzamosan bevágom. Alaposan megtűzdelem foghagymával, füstölt szalonnával, só, bors, füszerkeverékkel, az egészet beborítom karikára vágott hagymával. 25 dkg zsírra ráültetem őket, kb 2 dl húslével /leveskockából is jó/ felöntöm, fólia alatt addig puhítom /min . 2 óra, / amig elkezd a csontról leválni a hús. Fóliát leveszem, bőrét a húsig bevagdosom szép kockákra, és nagy lángon, folyamatosan sörrel locsolgatva tüzpirosra sütöm. Tanácsok: ha azt szeretném, hogy gyorsabban elkészüljön, jó füszeres vizben előfőzöm, kb . 1 órát és ugy teszem sütőbe, de érdemes a hosszabb módszert alkalmazni, úgy finomabb. Remekül illik hozzá a tepsis rozmaringos krumpli köretnek. Elkészítési idő: 200 perc Kalóriatartalom: sok kcal A receptet beküldte: H.Ancsi Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |