| Kemencében sült csülök. receptHúsételek Hozzávalók: 1 db. nagy, hátsó sertéscsaülök csonttal, só, 15-18 szem szemes fekete bors, 1-1 szál sárgarépa és petrezselyemgyökér kis szelet zeller, 2 db. babérlevél, 1 kis fej vöröshagyma, 1-2 evőkanálnyi méz, 1 dl. világos sör Elkészítés: A csülök tisztítását követően egészben egy nagyobb edénybe rakjuk. Tisztított zöldségeket hozzárendezzük, majd felöntjük vízzel úgy, hogy két ujjnyira ellepje. Ízesítjük a fűszerekkel és készre főzzük. Ha meghűlt hosszában felvágjuk és a csontokat kiszedjük. A csülök bőrét bekenjük mézzel és egy sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk úgy, hogy a bőrős rész kerüljön felülre.A maradék méz a sörbe kerül, ahol elkeverjük. Előmelegített sütőbe ( kemencébe) toljuk és mézes sörrel gyakran kenegetve szép pirosra sütjük. Tálaljuk sült burgonyával és jófajta savanyúsággal Tanácsok: Sütőben is kiválóan elkészíthető. Elkészítési idő: 90 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |