| Tárkonyos csülökleves receptLevesek Hozzávalók: 1 db füstölt csülök, 15 dkg sárgarépa, 10 dkg fehérrépa 10 dkg vöröshagyma, 1 tojássárgája, 2 dl tejszín (cukormentes), 2 teáskanál szárított tárkony, 1/2 citrom, só, őrõlt bors ízlés szeint. Elkészítés: A füstölt csülköt alaposan megmossuk és hidegvízben feltesszük főni. Ha puhára főtt, akkor kiveszük, kicsontozzuk és apró kockákra felvágjuk. A főzőlét ne borítsuk ki, azzal engejük fel a levest. A sárgarépát és a fehérrépát megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk. A vöröshagymát nagyon apróra vágjuk és kevés étolajon megdinszteljük. Beleteszük a felkockázott zöldségeket és hozzáöntünk kb. 1 litert a csülök főzőléből. Beletesszük a tárkonyt, a citromot és a borsot. Sózni nagyon óvatosan kell, mert a csülöklé általában elég sós. Puhára főzzük, beletesszük a kockákra vágott csülköt, jól felforraljuk. A tejszínhez hozzákeverjük a tojássárgáját és a leveshez öntjük. Tovább forralni már nem szabad mert a tejszín összemegy. Tálalás előtt kivesszük a citromot. A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |