| Sajtkrémleves cipóban receptLevesek Hozzávalók: 4 közepes cipó 25 dkg reszelt trappista sajt 1,5 l húsleves 2 dl főzőtejszín 2 gerezd fokhagyma 1 vöröshagyma 1 kiskanál pirospaprika só, őrölt bors, őrölt szerecsendió kevés olaj Elkészítés: A cipók tetejét levágom, a belsejüket óvatosan kiszedem. Nem kaparom ki teljesen, különben átázik a "tányér". A hagymákat apró kockákra vágom. A vöröshagymát kevés olajon megdinsztelem, majd hozzáadom a fokhagymát is. Lehúzom a tűzről, beleteszem a pirospaprikát, és a cipó belét. Összekeverem, és a tűzön egy kicsit megpirítom a cipóbelet is. Felöntöm 1/2 liter levessel, és 15-20 percig főzöm, közben kevergetve, mert könnyen leég. Botmixerrel simára pürésítem. Hozzáöntöm a maradék húslevest, beleteszem a sajtot, majd kevergetve megvárom, amíg elolvad. Hozzáteszem a főzőtejszínt, jól elkeverem, ízlés szerint fűszerezem, és főzöm még tíz percig. Kicsit, várok hogy hűljön a leves, majd a cipókba szedem. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |