| Cigánytokány receptHúsételek Hozzávalók: 1 kg. sertés lapocka, 30 dkg. füstölt húsos szalonna, 30 dkg. vöröshagyma, só, 1 evőkanál édes-nemes fűszerpaprika, 1 kiskanál őrölt fekete bors, 1 mokkáskanál majoránna, 4-5 gerezd fokhagyma, 4 db. zöldpaprika, 3 nagy szem érett paradicsom, Elkészítés: A szalonnát felkockázzuk, zsirját kisütjük. Az apróra vágott vöröshagymát üvegesre piritjuk, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott húst, rátesszük a zúzott fokhagymát a felszeletelt zöldpaprikával és paradicsommal együtt.Ha kevés levet engedett fűszerezzük és kevés viz utánöntésével készre pároljuk. Tanácsok: Szabad tűzön, bográcsban az igazi. Elkészítési idő: 90 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |