Tutireceptek.hu fejléc

Burgonyás csirke recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 konyhakész csirke
10 dkg húsos szalonna
4 db burgonya(egyenként kb 20 dkg)
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 ek olaj
2,5 dl fehérbor
petrezselyem
újhagyma

bors

Elkészítés:
A csirkét 8 darabba vágjuk, megsózzuk és megborsozzuk. A szalonnát apróra vágjuk.
A burgonyát 1,5 cm vastag szeletekre vágjuk.
A szalonnát ropogósra sütjük, majd kivesszük.
A burgonyát a szalonnazsírban megpirítjuk és ezt is kiszedjük. A csirkedarabokat is megpirítjuk a szalonnazsírban. A vöröshagymát és a szalonnát beleszórjuk, majd a fokhagymát rányomjuk. A borral felöntjük és felforraljuk. Tűzálló tálba tesszük és forró sütőben kb 30 percig sütjük.
A petrezselymet apróra vágjuk. Az újhagymát karikákra szeljük és a burgonyával együtt a húshoz adjuk és még 20 percig sütjük.

Tanácsok:
Előkészités: 30 perc
Munkaigényes, de nagyon finom.

Elkészítési idő: 50 perc

A receptet beküldte: B Erika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Nyárson sült csirkemell » Sajtos csirkemell filé » Csirkés alagút » Joghurtos csirke
» Majoránnás csirkemellfilé » Pikáns csirkecomb. » Lecsós csirkemáj2 » Csirkemáj baconszalonnában
» Sárgarépás csirkeszárny » Kapros csirkeraguleves » Sült csirkecomb » Spanyol csirke II.
» Gombás csirke egyszerűen » Tepsis, lecsós csirkemáj » Csirkemell töltve » Tejszínes csirke


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.