| Burgonyás csirke receptHúsételek Hozzávalók: 1 konyhakész csirke 10 dkg húsos szalonna 4 db burgonya(egyenként kb 20 dkg) 2 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 2 ek olaj 2,5 dl fehérbor petrezselyem újhagyma só bors Elkészítés: A csirkét 8 darabba vágjuk, megsózzuk és megborsozzuk. A szalonnát apróra vágjuk. A burgonyát 1,5 cm vastag szeletekre vágjuk. A szalonnát ropogósra sütjük, majd kivesszük. A burgonyát a szalonnazsírban megpirítjuk és ezt is kiszedjük. A csirkedarabokat is megpirítjuk a szalonnazsírban. A vöröshagymát és a szalonnát beleszórjuk, majd a fokhagymát rányomjuk. A borral felöntjük és felforraljuk. Tűzálló tálba tesszük és forró sütőben kb 30 percig sütjük. A petrezselymet apróra vágjuk. Az újhagymát karikákra szeljük és a burgonyával együtt a húshoz adjuk és még 20 percig sütjük. Tanácsok: Előkészités: 30 perc Munkaigényes, de nagyon finom. Elkészítési idő: 50 perc A receptet beküldte: B Erika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |