Tutireceptek.hu fejléc

Mézes narancsos báránycsíkok recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 kis narancs 40dkg kicsontozott bárány vagy sertéskaraj,2 evőkanál olaj só 2 zacskó vadrizsel kevert gyorsrizs

Elkészítés:
2 narancs héját le reszeljük,levét ki préseljük.A másik két narancsot kifilézük vagyis a gyümülcsöt meg hámozzuk,majd kis tál fölött a gerezdeket elválasztó hártya mentén be vágunk s a gyümölcshúst a filéket ki emeljük.Közben ki csöpögő levét a többi narancsléhez öntjük. A húst kisujjnyi csíkokra vágjuk az olajon nagy lángon kevergetve 4 percig sütjük majd kissé be sózzuk.A narancslevet az ecetet meg a mézet rá öntjük.A kukoricalisztet 1 deci vízzel simára keverjük a narancsos mézes levet ezzel süritjük.A narancsfiléket beleszórjuk végül 2 percnyi forralás után párolt rízs és vadrízs keverékével kináljuk.

Tanácsok:
Finom ital hozzá száraz vörös bor

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: madar6@freemail.hu


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mézes csokoládémártás » Mézeskalács házikó kerttel » Formatartó mézeskalács » Narancsos csirke
» Mézes meggyes, rácsozva » Osztrák mézeskalácstorta » Mézes töltött karika » Narancsos túróhab
» Az igazi mézes-mustáros » Egyszerű mézeskalács » Mézes-mustáros tarja » Mézes tejturmix
» Narancsos tiramisu golyó » Mézes-béles (6 személyre) » Mézes-illatos dió » Mézes-magvas müzli


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.