| Mézes narancsos báránycsíkok receptHúsételek Hozzávalók: 4 kis narancs 40dkg kicsontozott bárány vagy sertéskaraj,2 evőkanál olaj só 2 zacskó vadrizsel kevert gyorsrizs Elkészítés: 2 narancs héját le reszeljük,levét ki préseljük.A másik két narancsot kifilézük vagyis a gyümülcsöt meg hámozzuk,majd kis tál fölött a gerezdeket elválasztó hártya mentén be vágunk s a gyümölcshúst a filéket ki emeljük.Közben ki csöpögő levét a többi narancsléhez öntjük. A húst kisujjnyi csíkokra vágjuk az olajon nagy lángon kevergetve 4 percig sütjük majd kissé be sózzuk.A narancslevet az ecetet meg a mézet rá öntjük.A kukoricalisztet 1 deci vízzel simára keverjük a narancsos mézes levet ezzel süritjük.A narancsfiléket beleszórjuk végül 2 percnyi forralás után párolt rízs és vadrízs keverékével kináljuk. Tanácsok: Finom ital hozzá száraz vörös bor Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: madar6@freemail.hu Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |