| Almás-fűszeres csirkemell receptHúsételek Hozzávalók: 50 dkg csirkemell 2 evőkanál margarin 1 fej vöröshagyma fahéj só őrölt feketebors őrölt zöld kardamom édesítőszer 2 db alma Elkészítés: 1. A csirkemellet apró kockákra vágjuk, befűszerezzük sóval, borssal, fahéjjal, kardamommal. Félretesszük. 2. Az almát meghámozzuk, pici kockákra vágjuk. 3. Egy pici fazékba rakjuk az almát, annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Fahéjat és édesítőszert adunk hozzá. Forrás után pár percig főzzük, majd leszűrjük. 4. A hagymát megtisztítjuk, felaprítjuk. Teflon serpenyőben felolvasztjuk a margarint, rárakjuk a hagymát és a csirkét, megpirítjuk (nagy lángon). Ha már kész a csirke, hozzáadjuk az almát, és ha szükséget, még édesítőszert és fahéjat. Még 1-2 percig pirítjuk. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |