| Spenótos csirkemell receptHúsételek Hozzávalók: fokhagyma krém 2-3 fokhagymagerezd 1 cs. fagyasztott vagy friss spenót (kb. 40 dkg) 2 nagyobb csirkemell 2 db natúr krémsajt (tömlős) 2 dl tejszín keményítő sajt Elkészítés: A csikremellet felszeletelem. Ez ízlés dolga, én lapos nagy szeleteket szoktam belőle készíteni, de lehet csíkokra is vágni. Fokhagyma krémmel bekenem, só nem kell, mert a krém maga is sós. Állni hagyom míg a szószt elkészítem. Szósz: a fagyaszott spenótot felolvasztom, ha friss akkor megfonnyaszotm kicsit olajon a sóskához hasonlóan. 2-3 gerezd fokhagymát belenyomok (lehet kevesebb is, de én imádom a fokhagymát), beleteszem a két tömlős krémsajtot, és a tejszínt. Az egészet összeforrallom. Az hogy mennyire sűrű, függ a spenóttól, a tejszíntől is! Szükség szerint keményítővel, és nem liszttel sűrítem. (Kb. 1 púpos evőkanál keményítőt kell elkeverni hideg vízben, csomómentesen.) Ha mindez kész, akkor a husikat tepsibe teszem, nyakon öntöm a szósszal,fólia rá, és irány a sütő. Mikor a csirke puha, akkor reszelt sajt a tetejére (Anikó sovány sajt), megpirul és kész is! ízlés szerinti körettel tálaljuk. A receptet beküldte: Judita79 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |