| Töltött szőlőlevélkék receptHúsételek Hozzávalók: kb 30 db tenyérnél kisebb szőlőlevél, ha lehet kicsit puhább fajta(nem permetezett!!!!!!!!) 40 dkg darálthús 20 dkg rizs 1 nagy fej hagyma 2 ek olaj a hagyma pirításához só bors ételízesítő 1 kis dobozos paradicsompüré diónyi pirosarany (csípős is lehet) Elkészítés: A szőlőleveleket mosás után lobogó forró sós vízzel nyakon burítod. 1-2 per állás után le is öntheted róla a vizet. A húsól rízsből(nyersen!)apróra vágott pirított hagymából, sóból és egy jó adag őrölt borsból összegyúrod a tölteléket. A szőlőlevelett kiteríted, majd az alsó harmadába kb egy diónyi púpozott evőkanál tölteléket raksz. A 2 szélét behajtod, majd összegönygyölöd. Ezután jöhet a többi amíg el nem fogy minden alapanyag. Egy kis fazékba , lábosba rakod a kis bugyrokat. Lehetőleg olyan edényt használj amibe nehezen ég le bármi is. A paradicsompürét összekevered a pirosarannyal, ételízesítővel és annyi vízzel, hogy a bugyrokat ellepje. Lassú tűzön kb 1 óráig kell főzni lefedve, amíg a rizs meg nem puhul. Tanácsok: Aki szereti vagy még megbolondítaná a tölteléket , egy kis apróra vágott füstölt húst elbír, sőt nagyon fiom ízt ad neki. A találmányt a szabolcsi töltött káposzta ihlette, de ha már soproni lány vagyok és itt van ez a rengeteg szőlő akkor hasznosítsuk már azt is valamire ;) Elkészítési idő: 150 perc A receptet beküldte: Kátya99 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |