Tutireceptek.hu fejléc

Töltött szőlőlevélkék recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
kb 30 db tenyérnél kisebb szőlőlevél, ha lehet kicsit puhább fajta(nem permetezett!!!!!!!!)
40 dkg darálthús
20 dkg rizs
1 nagy fej hagyma
2 ek olaj a hagyma pirításához
só bors
ételízesítő
1 kis dobozos paradicsompüré
diónyi pirosarany (csípős is lehet)

Elkészítés:
A szőlőleveleket mosás után lobogó forró sós vízzel nyakon burítod. 1-2 per állás után le is öntheted róla a vizet. A húsól rízsből(nyersen!)apróra vágott pirított hagymából, sóból és egy jó adag őrölt borsból összegyúrod a tölteléket. A szőlőlevelett kiteríted, majd az alsó harmadába kb egy diónyi púpozott evőkanál tölteléket raksz. A 2 szélét behajtod, majd összegönygyölöd. Ezután jöhet a többi amíg el nem fogy minden alapanyag. Egy kis fazékba , lábosba rakod a kis bugyrokat. Lehetőleg olyan edényt használj amibe nehezen ég le bármi is. A paradicsompürét összekevered a pirosarannyal, ételízesítővel és annyi vízzel, hogy a bugyrokat ellepje. Lassú tűzön kb 1 óráig kell főzni lefedve, amíg a rizs meg nem puhul.

Tanácsok:
Aki szereti vagy még megbolondítaná a tölteléket , egy kis apróra vágott füstölt húst elbír, sőt nagyon fiom ízt ad neki.

A találmányt a szabolcsi töltött káposzta ihlette, de ha már soproni lány vagyok és itt van ez a rengeteg szőlő akkor hasznosítsuk már azt is valamire ;)

Elkészítési idő: 150 perc

A receptet beküldte: Kátya99


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Illatos töltött csirke » Töltött paradicsom II. » Gombás töltött káposzta » Csokis töltött keksz
» Töltött gomba sajttal » Töltött májszeletek » Töltött rántott tojás » Gombás töltött tök
» Vecsési töltött hús » Túróval töltött gombafejek » Töltött fánk » Galyasági töltött pecsenye
» Töltött bundás » Cserkész töltött burgonya » Körözöttel töltött paprika » Csirkehússal töltött alma


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.