| Galyasági betyáros bográcsban receptHúsételek Hozzávalók: 1,2 kg. füstölt csülök, 50 dkg. füstölt oldalas, 50 dkg. sertéstarja, 50 dkg. sertéslapocka, 20 dkg. sertészsír, 30 dkg. zöldpaprika, 20 dkg. érett paradicsom,1-2 db. erős csöves paprika, 80 dkg. vöröshagyma, 5-8 gerezd fokhagyma. Ízlés szerint só, őrölt fekete bors, 2-3 db. babérlevél 1kiskanál őrölt köménymag,2 evőkanál édes-nemes fűszerpaprika, 2 dl. vörösbor. Elkészítés: A füstölt húsokat előző este éjszakára beáztatjuk. A főzés előtt a bográcsot kikenjük sertészsírral, majd az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük, beletesszük a felszeletelt paprikát, ízesítjük sóval, őrölt fekete borssal és ha a paprika átüvegesedett, akkor hozzáadjuk a héjától megtisztított paradicsomot is. Ha kész a lecsó megszórjuk fűszerpaprikával, majd ízlés szerint az őrölt köményt, a babérlevelet, a finomra felszeletelt fokhagymát és erős paprikát is (ha van aki nem szereti csípősen, akkor elhagyható). Most hozzáadjuk a kicsontozott és felkockázott csülökhúst, a darabolt oldalast és a többi húsfélét is, amit szintén kockára vágunk. Együtt pároljuk, keverve addig, amíg levet nem enged a hús is.Ha szükséges utána ízesítjük. Szükség szerint kevés vizet is önthetünk alá, ami később főzés közben elpárolog. A készre főzés előtt felöntjük borral is. Akkor jó, ha sűrű szaftja lesz.Friss kenyérrel, sörrel, vagy száraz borral kínáljuk. Elkészítési idő: 180 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |