| Céklasaláta-kipróbált recept!!! receptHozzávalók: -2 kg egész cékla hajastól -5 evőkanál 10 százalékos ecet kicsi köménymag ízlés szerint aki nem szereti ha ropog a fogai között az tehet bele őrölt köményt is én azzal készítettem el -15 dekagramm cukor -picike só egy kávéskanálnyi kb -7 deciliter víz Elkészítés: Az egész céklákról levágom a levelet,megmosom megfőzöm hajastól. Nem kell túl sokáig főzni,de céklanagyságtól is függ,ha valaki vásárolja nem kertben termett akkor érdemesebb céklasalátához a hengeres formájút venni,az nagyjából egyenletesen fő meg és szépen lehet karikázni. Ha megfőtt várunk amíg kihűl,aztán meg kell hámozni és felkarikázni,vigyázat nagyon de nagyon fog!! A cékla felöntőleve: a két kg céklához én bő 7 deciliter vizet tettem fel főni,hozzátettem 5 evőkanál 10 százalékos ecetet,15 dekagramm cukrot és picike sót.5 evőkanál 10 százalékos ecetet tettem bele. Mikor összerotyogott ráöntöttem a céklára.Én hűtőbe tettem az első adagot,a többi főzést majd tartósítom télire... Tartósítás módja: tisztára mosott üvegbe teszem a darabolt céklát,ráöntöm a forró felöntőlevet és leszorítom az üvegtetővel,pillanatra fejre állítom majd berakom egy nagy lábasba amit kibéleltem ruhákkal,beburkolom és ott hagyom kihűlni. A receptet beküldte: zakajeo Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |