Tutireceptek.hu fejléc

Céklasaláta-kipróbált recept!!! recept

Kategória:


Hozzávalók:
-2 kg egész cékla hajastól
-5 evőkanál 10 százalékos ecet
kicsi köménymag ízlés szerint aki nem szereti ha ropog a fogai között az tehet bele őrölt köményt is én azzal készítettem el
-15 dekagramm cukor
-picike só egy kávéskanálnyi kb
-7 deciliter víz

Elkészítés:
Az egész céklákról levágom a levelet,megmosom megfőzöm hajastól.
Nem kell túl sokáig főzni,de céklanagyságtól is függ,ha valaki vásárolja nem kertben termett akkor érdemesebb céklasalátához a hengeres formájút venni,az nagyjából egyenletesen fő meg és szépen lehet karikázni.
Ha megfőtt várunk amíg kihűl,aztán meg kell hámozni és felkarikázni,vigyázat nagyon de nagyon fog!!

A cékla felöntőleve:
a két kg céklához én bő 7 deciliter vizet tettem fel főni,hozzátettem 5 evőkanál 10 százalékos ecetet,15 dekagramm cukrot és picike sót.5 evőkanál 10 százalékos ecetet tettem bele.


Mikor összerotyogott ráöntöttem a céklára.Én hűtőbe tettem az első adagot,a többi főzést majd tartósítom télire...
Tartósítás módja:
tisztára mosott üvegbe teszem a darabolt céklát,ráöntöm a forró felöntőlevet és leszorítom az üvegtetővel,pillanatra fejre állítom majd berakom egy nagy lábasba amit kibéleltem ruhákkal,beburkolom és ott hagyom kihűlni.


A receptet beküldte: zakajeo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Birsalma-szőlő lekvár » Körte-szeder lekvár » Meggy nyersen eltéve » Narancs jam
» Avokádós baracklekvár » Szilvalekvár cukor nélkül » Bodzalekvár másképpen » Kajszibarack lekvár 2
» Rumos szilva » Körtedzsem » Banánlekvár » Pityókás fügedzsem
» Csipkebogyószörp egyszerűen » Eperzselé » Paprikakrém tobzocskásan » Citromlekvár


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.