Tutireceptek.hu fejléc

Narancs jam recept

Kategória:


Hozzávalók:
4 narancs (csak vékony héjú)
2 citrom
víz
kockacukor

Elkészítés:
A narancsot és citromot uborka gyalun meggyaluljuk majd lemérjük.Kétszer olyan súlyú vizben, mint a gyümölcslé, 24 órán át áztatjuk, aztán együtt főzzük 15 percig lobogó forrással. Lefedjük és 24 órára hűvös helyre tesszük.Ekkor ismét lemérjük, és folytonos keverés közt ugyanolyan súlyú kockacukorral főzzük fél óráig. Forrón beletöltjük fémtálcára állitott üvegekbe és rátesszük a tetőt. Kb. 2 hónap múlva lehet fogyasztani.


A receptet beküldte: Rochlitz Szilveszterné

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Narancsos paradicsomleves » Narancsos csokoládé torta » Kandírozott narancs » Mézes narancsos puncs
» Vérnarancs torta » Fűszeres narancslikőr » Narancsos csirkemell » Narancsos műzli I.
» Narancsos csirke » Ünnepi narancstorta » Narancskehely » Karamelles narancssaláta
» Andi narancstortája » Narancslekvár » Szicíliai narancsdesszert » Vérnarancs-pezsgő mix


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.