| Kajszibarack lekvár 2 receptHozzávalók: 1 kg kajszibarack 90 dkg cukor Elkészítés: Az érett barackot egy szűrő segitségével,kb 2 percre,forró vizfürdőbe meritjük.Miután hűlt egy kicsit,meghámozzuk és kimagozzuk.A cukrot sűrű sziruppá főzzük.Amikor a cukor grizesedni kezd,hozzáadjuk a gyümölcsöt és fél óráig együtt főzzük.Levesszük a tűzről,kihülésig kevergetjük,aztán üvegekbe rakjuk és lekötözzük az üvegeket. Tanácsok: Nagyon érett,puha gyümölcsöt válasszunk! Ha csak másnap(miután"bebőrözött"a lekvárunk) kötjük le az üvegeket,az sem baj. Én pici szalicilt teszek minden üvegbe a lekvár tetejére,és fogysztás előtt mindég eltávolitom a felső réteget. Jó étvágyat! :) A receptet beküldte: iz_eniko Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |