Tutireceptek.hu fejléc

Citromlekvár recept

Kategória:


Hozzávalók:
1 kg citrom
40 dkg cukor
1 kávéscsésze víz

Elkészítés:
Meghámozzuk a citromot úgy, hogy a fehér részétől is megszabadítjuk. 3 napig vízben kell áztatni, naponta 2-3-szor cserélni a vizet. Ez idő eltelte után egész apró darabkákra felvágni a citromot, kidobni a citrommagot belőle. Tegyünk fel egy labosba 1 kávéscsészényi vizet, bele a cukrot, és kb. 5-10 percig kevergetés mellett főzzük. Utána beletesszük a feldarabolt citromot, és addig főzzük, amíg kész lesz. Lehet egy kicsit hígabbra is hagyni, mert utána még úgyis szilárdul egy kicsit. Nekem kb. fél órát tartott a főzés. Ezek után lehet üvegbe tölteni. Nagyon finom savanykás, édes és kesernyés íze van, a benne lévő citromdarabkákat pedig kifejezetten jó rágcsálni.


A receptet beküldte: borek.ancsa


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Körte-szeder lekvár » Rumos gyümölcsök » 5 perces lekvár » Sárgadinnye-alma lekvár
» Meggybefött (fözés nélkül) » Citromdzsem » Főzés nélkül paradicsomlé » Delikát dinnyehéj télire
» Paprikakrém tobzocskásan » Füge-alma kompót » Cseresznye befőtt » Fenyörügy méz
» Eperzselé » Meggy és szilva eltevése » Csipkebogyószörp egyszerűen » Szilvalekvár cukor nélkül


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.