| Csipkebogyószörp egyszerűen receptHozzávalók: 5 kg. csipkebogyó, 2,2 kg. kristálycukor, 1 evőkanál citromsav, natrium-benzoát szükség szerint Elkészítés: A leszedett csipkebogyókat megtisztítjuk, alaposan lemossuk, lecsöpögtetjük és lemérjük. Minden kilogrammnyi súlyra 3-4 dl. vizet számolva lábosba tesszük és lassú tűzön készre főzzük. A végén fakanállal összetörjük a bogyókat.Egészen apró lyukú szitán áttörjük, ügyelve arra, hogy az apró magok ne kerülhessenek bele a szörpbe.Szűrés után a kész levet ismét lemérjük, majd literenként 70-75 dekányi kristálycukrot adunk hozzá és lassú tűzön kevergetés közben hozzáadjuk a citromsavat is. Az újra forrástól számítva 20-25 percig még főzzük, majd tiszta üvegekbe rakjuk. tetejére kevés tartósítót pergetünk és lezárjuk. Tanácsok: Száraz, hűvös helyen tároljuk. Elkészítési idő: 90 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |