| Burgonyás pite lazaccal receptTésztafélék Hozzávalók: 3 kg burgonya 2 csokor kapor, apróra vágva 100 g Parmezán sajt, reszelt 15 dkg Emmental és mozzarella sajt 1.5 tk . só 1 / 2 teáskanál frissen őrölt fekete bors 10 dkg hagyma, kockázva 2 dl tejszín 1 l félzsíros tej 1 tk só 1 /2 teáskanál őrölt fehér bors 15 dkg hidegen füstölt lazac 1 / 2 csésze friss torma, apróra vágva 1 / 2 csészepetrezselyem, apróra vágva Elkészítés: A burgonyát meghámozom és nagyon vékonyra felszeletelem , egy 30 x 40 cm- s tepsit papirral kibélelek, és a burgonya felét beleteszem . sozom és borsozom . az apritott kaprot, hagymát, reszelt sajtot elkeverem , s a burgonyára szorom a felét. rárakom a burgonya másik felét , arra pedig a sajtos kapros másik felét. a tejszint, tejet, sót, borst jól összekverem és a burgonyára öntöm . letakarom fóliával a tepsit és 200 fokra előmelegitett sütöbe teszem és 1 órán keresztül sütöm . ha megsült 24 db- ba vágom fel. minden darab ra teszek kevés füstölt lazacot, kaprot, és kevés reszel tormát. zöld salátával tálalom . A receptet beküldte: docens Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |