Tutireceptek.hu fejléc

Burgonyás aranyfánk recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
1/2 kg burgonya
1 db KNORR Aranysárga Tyúkhúsleves kocka
3 dkg élesztő
1 dl tej
1 teáskanál cukor
50 dkg liszt
bors
olaj a sütéshez

Elkészítés:
A burgonyát héjastól megfőzzük, majd megpucoljuk, összetörjük és kihűtjük. Hozzáadjuk a lisztet, és a tejjel és cukorral felfuttatott élesztőt. Borssal és leveskockával ízesítjük, és konyharuhával letakarva langyos helyen 20 percig pihentetjük. Ezután olajozott kanállal kiszaggatjuk, és forró olajban kisütöm


A receptet beküldte: ostkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Burgonyás lángos » Burgonyás lepény » Burgonyás sós pite » Burgonyás rántotta
» Rumos-burgonyás palacsinta » Hagymás-burgonyás csipetke » Burgonyás morzsóka » Lecsós burgonyás egytál
» Burgonyás répás puffancs » Burgonyás gombóc lekvárral » Csípős burgonyasaláta » Burgonyás piskóta
» Burgonyás-sajtos csíkok » Szalonnás burgonyasaláta » Burgonyás túrópogácsa » Burgonyás húspogácsa


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.