| Szalonnás burgonyasaláta receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 750 g burgonya, 1 fej vöröshagyma, 4 ek olaj, 3 ek ecet, 1 tk só, 1/2 tk bors, 1/8 l forró víz, 250 g csíkozott bacon szalonna Elkészítés: Főzzük meg a burgonyát csaknem teljesen puhára, hámozzuk meg és szeleteljük fel. Keverjük össze az aprított vöröshagymát, az olajat, az ecetet,sót, borsot a forró vízben és öntsük rá a felszeletelt burgonyára. Ezután keverjük hozzá a bacon szalonnát és 1 óráig hagyjuk állni. Tálalás előtt szórjuk meg aprított petrezselyemmel. Tanácsok: Sült halak mellé kitűnő saláta. A receptet beküldte: moncsicsi83 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |