| Burgonyás torta receptZöldséges ételek Hozzávalók: 80 dkg burgonya, 6 szelet könnyen olvadó sajt (trappista, ementáli), 1 csokor petrezselyem, 1--1 evőkanál szárított majoránna, kakukkfű, oregano, 2 dkg vaj, só. Elkészítés: A burgonyát megtisztítjuk és nagyon vékony karikákra vágjuk. Hideg vízben áztatjuk öt percig, majd lecsöpögtetjük és szárazra töröljük. A sajtot kis darabokra vágjuk. A petrezselymet megmossuk, leszárítjuk, apróra vágjuk, beleszórjuk a szárított zöldfűszereket, és csipetnyi sót keverünk hozzá. Egy kb. 22 cm átmérőjű tálat kibélelünk benedvesített sütőpapírral. Erre tesszük egymás után a rétegeket: a burgonyakarikákat, amelyeket megszórunk fűszerkeverékkel, majd sajtdarabokkal. Burgonyával fejezzük be a rétegezést és a tetejére morzsoljuk a vajat. Lefedjük alufóliával, és kb. 40 percig, 180 fokra előmelegített sütőben sütjük. Ha letelt az idő, ellenőrizzük, mennyire sült meg a burgonya -- akkor jó, ha simán belecsúszik a villa. Fólia nélkül pár percre visszatesszük a sütőbe, hogy a teteje is megpiruljon. A receptet beküldte: CILUSKA Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |