| Burgonyás zöldbab receptZöldséges ételek Hozzávalók: 4 személyre: 50 dkg burgonya 50 dkg zöldbab 4 db paradicsom 4 dl 12%-os tejföl 1 citrom só bors néhány salátalevél Elkészítés: A burgonyát kockákra, a zöldbabot 2-3 centis darabokra vágom, és sós vízben külön-külön megfőzöm, majd a főzővízben hagyom kihűlni. A paradicsomot felkockázom, a citrom levét kifacsarom. A tejfölbe belekeverem a citromlevet és az apróra vágott salátaleveleket. A kihűlt burgonyát és a zöldbabot lecsepegtetem, sóval, borssal ízesítem, összekeverem, majd tejföllel leöntve tálalom. Elkészítési idő: 35 perc Kalóriatartalom: 242 kcal A receptet beküldte: kissmakka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |