| Finom burgonyás pogácsa receptLevesek Hozzávalók: 50 dkg burgonya 70 dkg liszt 40 dkg vaj 4 dkg élesztő 2 kávéskanál só 2 db tojássárgája 1 db tojás (kenéshez) Elkészítés: A burgonyát meghámozzuk, és kockára vágva megfőzzük enyhén sós vízben. Leszűrjük a vizet, és a burgonyát összetörjük. Melegen hozzáadjuk a vajat, a tojássárgáját, a sót , jól összekeverjük, legutoljára az élesztőt belemorzsoljuk. Adjuk hozzá a lisztet, és gyúrjuk össze, hogy sima tésztát kapjunk. Tegyük hideg helyre legalább pár órára. 15 percenként 3x hajtogatjuk, de nem kötelező. Ezután gyúrjuk át, kinyújtjuk, berácsozzuk a tetejét, majd kiszúrjuk, és kivajazott tepsibe rakjuk. A tetejét megkenjük tojással, és kelesztjük kb. 30 percig Előmelegített sütőben 190 fokon 18-20 perc alatt szép aranysárgára sütjük. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |