| Tárkonyos zöldségleves receptLevesek Hozzávalók: 2 fej vöröshagyma 6-8 sárgarépa, 6-7 burgonya, zöldborsó (tetszés szerint lehet más is) 6-8 nagyobb fehér csiperkegomba 2 dl tejföl zellerlevél tárkony só, liszt, olaj és persze víz Elkészítés: A felkockázott hagymát a karikára vágott sárgarépával együtt megpirítjuk kevés olajon(előtte sózzuk). A felvágott gombát hozzáadjuk, sózzuk, majd fedő alatt pároljuk, míg a gomba össze nem esik. Ezután annyi lisztet szórunk rá, mint mikor rántást készítünk levesbe, így pirítjuk rövid ideig – fedő nélkül már. A liszt könnyen lekap, állandó keverést igényel. Ezután annyi vízzel öntjük fel, amennyi éppen ellepi. Így főzzük addig, míg a sárgarépa már majdnem puha. Ekkor adjuk hozzá a felkockázott burgonyát, s ismét annyi vizet, hogy ellepje. Mikor már majdnem kellően megpuhult a krumpli, mehet bele a konzerv/fagyasztott zöldborsó, a morzsolt tárkony (néhány csipet) és a durvára vágott zellerlevél. Utántöltünk annyi vizet, amennyi a kész leves legyen. A vízzel simára kevert tejfölt belecsurgatjuk a levesbe – állandó keverés mellett, majd készre sózzuk. Ha a tárkony ízét nem érezzük a megkóstolt levesen, bátran tehetünk még bele. Tanácsok: Egészen addig, míg a végleges mennyiségre nem öntjük fel vízzel, lehet kicsit sós a készülő leves, így finomabbak lesznek a zöldségek – főleg a krumplin érezhető, nem lesz sótlan. Később úgyis öntünk még hozzá vizet, így a kész leves pont kellően sós lesz. A receptet beküldte: biro.csilla Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |