| Kínai csípős leves receptLevesek Hozzávalók: * 1,5 liter csirkehúsleves * 20 dkg csirkemellfilé * 5 dkg bambuszrügykonzerv * 2 tojás * 2 sárgarépa * 1,5 ek szójaszósz * 1 szál póréhagyma * 1 evőkanál fehérborecet * 1 evőkanál étkezési keményítő * fél kiskanál chiliszósz Elkészítés: A húst csíkozd fel, és főzd meg a húslevesben. A répát és a póréhagymát szeleteld fel gyufaszálnyira, és keverd a leveshez. Öt percig főzd, hogy ropogós maradjon, majd add hozzá a szintén gyufaszálnyi csíkokra vágott bambuszt is. Főzd 2-3 percig. A keményítőt a szójaszósszal, a borecettel, a chilivel és pici vízzel keverd csomómentesre, és add hozzá a leveshez. A tojásokat verd fel, és lassú kevergetés mellett csurgasd a levesbe. Vedd le a levest a tűzről, és már tálalhatod is. Tanácsok: http://www.femina.hu/recept/kinai_csipos_leves A receptet beküldte: andi6020 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |