Tutireceptek.hu fejléc

Kínai csípős leves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
* 1,5 liter csirkehúsleves
* 20 dkg csirkemellfilé
* 5 dkg bambuszrügykonzerv
* 2 tojás
* 2 sárgarépa
* 1,5 ek szójaszósz
* 1 szál póréhagyma
* 1 evőkanál fehérborecet
* 1 evőkanál étkezési keményítő
* fél kiskanál chiliszósz

Elkészítés:
A húst csíkozd fel, és főzd meg a húslevesben. A répát és a póréhagymát szeleteld fel gyufaszálnyira, és keverd a leveshez.
Öt percig főzd, hogy ropogós maradjon, majd add hozzá a szintén gyufaszálnyi csíkokra vágott bambuszt is. Főzd 2-3 percig.
A keményítőt a szójaszósszal, a borecettel, a chilivel és pici vízzel keverd csomómentesre, és add hozzá a leveshez. A tojásokat verd fel, és lassú kevergetés mellett csurgasd a levesbe. Vedd le a levest a tűzről, és már tálalhatod is.

Tanácsok:
http://www.femina.hu/recept/kinai_csipos_leves


A receptet beküldte: andi6020


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Ravioli (kínai módra) » Erdélyi tárkonyos leves » Spanyol leves » Ázsiai leves
» Erőleves percek alatt » Tejszínes zöldborsóleves » Anna Tárkonylevese. » Csípős garnéla
» Csicseriborsóleves » Brokkolileves csirkemájjal » Spanyol mandulakrémleves » Hagyományos lebbencsleves
» Kelkáposztakrémleves light » Palócleves » Erdélyi malacaprólékleves » Őszibarack leves recept


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.