Tutireceptek.hu fejléc

Eszter féle rizsleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
- egy marék rizs ( vagy kettő ki mennyit szeretne én két személyre csinálok ennyit )
- 2-3 gerezd fokhagyma
- pirospaprika
- só ( vagy ételízesítő )
- bors
- víz
- egy kis olaj

Elkészítés:
A fokhagymát apróra vágjuk, és egy kicsi olajon megdinszteljük. Felöntjük vízzel, teszünk bele pirospaprikát, ételízesítőt, borsot. Ezután beleszórjuk a rizst, és addig főzzük, amíg a rizs puha nem lesz.

Tanácsok:
Én szoktam egy kis vizet még utánaönteni, mert a rizs beszívja ugye a levet, nemkell megijedni, egy kis vizet utánaöntünk, és sózzuk borsozzuk ha szeretjük fokhagymásan ( én 4 gerezdet szoktam beleaprítani de a recept szerint elég 2 vagy 3 gerezd ) akkor még mehet fokhagyma is. Ez egy egyszerű vacsora, olcsó könnyen elkészíthető étel és finom is:)


A receptet beküldte: Arianne113


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szilveszter » Szilveszteri-tál » Szilveszteri puncs » Eszterházy golyók
» Szilveszteri vodka-narancs » Szilveszteri lencsesaláta » Besztercei libapecsenye » Eszterházy torta
» Esztergomi almás zserbó » Besztercei fagyi » Szilveszteri malacsült » Besztercei saláta
» Szilveszteri bohém csülök » Besztercei szilvás rétes » Citromos rizsleves » Hamis Eszterházy golyók


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.