| Rókabomba leves receptLevesek Hozzávalók: 25 dkg rókagomba 5 dkg húsos szalonna 2 fej vöröshagyma 2 evőkanál vaj 2 evőkanál liszt 7,5 dl húsleves 1,25 dl sherry 1,25 dl tejföl 1 csipet fehérbors só 1 csomag metélőhagyma Elkészítés: Felmelegítjük a vajat és a gombát lilára pároljzk benne. Ekkor szedjük ki az edényből. Az apróravágott hagymát és szalonnát is pirítsuk meg a vajon. Majd szórjuk meg liszttel és azt is pirítsuk meg. Engedjük fel a húsleveslével, ha a gomba konzerves volt akkor annak a levét is beleönthetjük. Jöhet hozzá a sherry és jól keverjük el, forraljuk fel. A gombát tejfölt adjuk hozzá és rövid ideig megint forraljuk. Fűszerezzük és a végén megszórhatjuk apróravágott metélőhagymával. Elkészítési idő: 35 perc Kalóriatartalom: 1024 kcal A receptet beküldte: Kiss Ildikó Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |