Tutireceptek.hu fejléc

Rókabomba leves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
25 dkg rókagomba
5 dkg húsos szalonna
2 fej vöröshagyma
2 evőkanál vaj
2 evőkanál liszt
7,5 dl húsleves
1,25 dl sherry
1,25 dl tejföl
1 csipet fehérbors

1 csomag metélőhagyma

Elkészítés:
Felmelegítjük a vajat és a gombát lilára pároljzk benne. Ekkor szedjük ki az edényből. Az apróravágott hagymát és szalonnát is pirítsuk meg a vajon. Majd szórjuk meg liszttel és azt is pirítsuk meg. Engedjük fel a húsleveslével, ha a gomba konzerves volt akkor annak a levét is beleönthetjük. Jöhet hozzá a sherry és jól keverjük el, forraljuk fel. A gombát tejfölt adjuk hozzá és rövid ideig megint forraljuk. Fűszerezzük és a végén megszórhatjuk apróravágott metélőhagymával.

Elkészítési idő: 35 perc
Kalóriatartalom: 1024 kcal

A receptet beküldte: Kiss Ildikó


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szárnyasgaluska leves » Tejszínes sajtkrémleves » Tejfölös karfiol leves » Szíve-Nyelve Leves
» Zúzaleves » Citromos rizsleves » Meggyleves egyszerűen » Savanyú raguleves
» Zöldborsóleves » Édes sütőtökpüré leves » Spanyol leves » Csirkehúsleves kisbabáknak
» Bagócaleves » Szüreti leveses káposzta » Petrezselymes krémleves » Hagymás húsgombócleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.