| Cukkini bél krémleves receptLevesek Hozzávalók: 1 nagyobb vagy 2 kisebb cukkini bele maggal együtt 1 db burgonya 1 fej vöröshagyma 2 db Maggi leveskocka (erő- v. csirke) 10 dkg baromfi párizsi 3 evőkanál tejföl 1 késhegynyi őrölt bors zsiradék 1 cs. zöldpetrezselyem Pirított kenyér- vagy zsemlekocka 10 dkg reszelt sajt Elkészítés: A hagymát zsiradékon megdinszteljük, hozzáadjuk a kis kockákra vágott burgonyát, párizsit, a cukkini belét és pár percig kevergetjük. Felengedjük 1 liter vízzel, beleadjuk a leveskockákat, s a magok puhulásáig főzzük. Hagyjuk kicsit kihűlni, turmixoljuk le, majd leves szűrőbe téve passzírozzuk át. A szűrőben csak a magok morzsaléka maradjon. Ha túl sűrűnek találjuk, kevés vízzel hígítjuk, s ha szükséges, sózzuk. Az átpasszírozott folyadékot állandó keverés mellett forraljuk fel, a tűzről levéve keverjük el benne a tejfölt, majd szórjuk meg őrölt borssal és az apróra vágott petrezselyem zölddel. Külön tányérokban pirított kenyér- vagy zsemlekockát és reszelt sajtot adunk az asztalra. A receptet beküldte: Bártfai Andrea Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |