Tutireceptek.hu fejléc

Cukkini bél krémleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 nagyobb vagy 2 kisebb cukkini bele maggal együtt
1 db burgonya
1 fej vöröshagyma
2 db Maggi leveskocka (erő- v. csirke)
10 dkg baromfi párizsi
3 evőkanál tejföl
1 késhegynyi őrölt bors
zsiradék
1 cs. zöldpetrezselyem

Pirított kenyér- vagy zsemlekocka

10 dkg reszelt sajt

Elkészítés:
A hagymát zsiradékon megdinszteljük, hozzáadjuk a kis kockákra vágott burgonyát, párizsit, a cukkini belét és pár percig kevergetjük.

Felengedjük 1 liter vízzel, beleadjuk a leveskockákat, s a magok puhulásáig főzzük. Hagyjuk kicsit kihűlni, turmixoljuk le, majd leves szűrőbe téve passzírozzuk át. A szűrőben csak a magok morzsaléka maradjon. Ha túl sűrűnek találjuk, kevés vízzel hígítjuk, s ha szükséges, sózzuk.
Az átpasszírozott folyadékot állandó keverés mellett forraljuk fel, a tűzről levéve keverjük el benne a tejfölt, majd szórjuk meg őrölt borssal és az apróra vágott petrezselyem zölddel.

Külön tányérokban pirított kenyér- vagy zsemlekockát és reszelt sajtot adunk az asztalra.


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Az én cukkini levesem » Sárgadinnye krémleves » Cukkinis édes muffin » Amarant krémleves
» Savanyú káposzta krémleves » Gombás-cukkinis omlett » Töltött cukkini paleósan » Cukkinis tokány rizzsel
» Töltött cukkini (U 1) » Spárgás cukkinisaláta » Cukkini chips » Sárgaborsó krémleves
» Cukkínitorta » Cukkinis kenyér » Bolognai cukkíni » Cukkini rakottas


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.