| Miso leves receptLevesek Hozzávalók: 1 vöröshagyma, 1 sárgarépa, 1 petrezselyem, 1 karalábé, 1 10 cm bojtorján, 1 pár karika lótusz gyökér, káposzta, karfiol, shiitake gomba, 1 kávékanál árpa miso személyenként. Elkészítés: Félhold alakúra fölvágjuk az összes gyökér zöldséget. Lábas aljára rakjuk a föld alatt növő zöldségeket, utána a csíkokra felvágott wakemét, rá a föld fölött növő zöldségeket. Annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje. Megfőzzük, de közben nem kavargatjuk. Ha kész van, elzárjuk a tüzet, beletesszük a levessel elkevert misot, a tetejére petrezselyem zöldet rakjunk. A jó sorrend kedvező energiát biztosít. Tanácsok: Lehet más zöldségekkel is variálni de fontos, hogy 4 föld alatti és 4 föld fölötti zöldséget válasszunk. (A wakame hosszú, vékony zöld tengeri növény (alga), levesekhez, salátákhoz, zöldségételekhez használják. (Lótuszgyökér: A vízililiom gyökere, amelynek a külseje barna, belseje pedig üreges, piszkosfehér. Jótékonyan hat a légzőszervekre, különösen a tüdőre. ) Árpa miso A japán specialitás fehérjében, ásványi anyagokban, vitaminokban gazdag. Összetétel: szója*, árpagyöngy* (40%), finomítatlan tengeri só (atlanti) víz, aspergillus orizae -*= ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból. Az ételt, amiben használjuk, tovább már ne sózzuk! Felbontás után hűtőszekrényben tároljuk és 2 héten belül fogyasszuk el! A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |