| Korhelyleves egyszerűen receptLevesek Hozzávalók: 1 kg savanyú apró káposzta, 50 dkg füstölt parasztkolbász, 50 dkg füstölt oldalas, 3 db babérlevél, 1 nagy fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 csokor friss kapor, só, bors, 1 kávés kanál őrölt kömény, 1 evőkanál liszt, 2 dl tej, 1 kanál zsír vagy étolaj. Elkészítés: Korhelyleves egyszerűen. A korhelyleves egyszerűen elkészíthető. A savanyú káposzta nagyon egészséges és tartalmas leves készíthető belőle nyáron kánikula és télen a hideg téli napokban is A savanyú káposztát kimossuk, és kicsavarjuk. A kolbászt 5 centis darabokra vágjuk és feldaraboljuk a füstölt oldalast is. A káposztát, az oldalast, a kolbászt és az egészben hagyott, megtisztított vöröshagymát a babérlevéllel, a fokhagyma gerezdekkel odatesszük főzni .Amikor a leves már majdnem elkészült hozzáadjuk az apróra vágott kaprot, a köménymagot, a borsot, és ha szükséges sózzuk is. Amikor minden megpuhult rántást készítünk. Hozzáadjuk a tejet és készre főzzük. Tejföllel és csípős paprikával tálaljuk.Nyáron hidegen, télen forrón, melegen kínáljuk. Elkészítési idő: 90 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |