| Burgonyafelfújt gazdagon receptHúsételek Hozzávalók: ½ csokor friss kakukkfű 2 kisebb gerezd fokhagyma 2,5 dl tejszín 25 dkg vöröshagyma 30 dkg sertés szűzpecsenye 2 evőkanál olaj 1 evőkanál liszt 2,5 dl tej 1 kg burgonya 50 dkg sárgarépa 10 dkg reszelni való sajt só, bors Elkészítés: A felaprított kakukkfüvet az összezúzott fokhagymával együtt a tejszínbe keverjük. Sóval és borssal ízesítjük. A szűzpecsenyét a serpenyőben felhevített olajon körös körül megpirítjuk, majd kivesszük, és sózzuk, borsozzuk. A maradék zsiradékon a felkarikázott vöröshagymát üvegesre pároljuk. A liszttel megszórjuk, és az ízesített tejszínnel állandó kevergetés mellett felöntjük. Felforraljuk, és a tűzhely szélére húzzuk. A meghámozott burgonyát és sárgarépát vékonyan felkarikázzuk. A burgonyát a sárgarépával összekeverjük, és kivajazott tűzálló tálba halmozzuk. Ráhelyezzük a húst, és a tejszínes mártással leöntjük. Előmelegített sütőben 30 percig sütjük. A lereszelt sajttal megszórjuk, végül további 30 perc alatt készre sütjük. A húst a tálban felszeleteljük, és a felfújtat a friss zöldfűszerekkel díszítve tálaljuk. A receptet beküldte: Polli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |