| Gomba gazdagon receptZöldséges ételek Hozzávalók: 20 db gomba 2 ek olaj 10 dkg reszelt füstölt sajt só, bors Húsos töltelék: 15 dkg darált hús 2 ek olaj 1 ek ételízesítő 1 ek vágott petrezselyem Paradicsomos töltelék: 2 közepes paradicsom 5 cm-es pórédarab 1 ek olaj 1 ek vágott bazsalikom Elkészítés: A gombafejeket alaposan megtisztítjuk, szárukat kivágjuk. A gombaszárakat apróra összevágjuk. A darált húst megpirítjuk 2 ek olajon, majd az ételízesítővel, borssal ízesítjük. Hozzáadjuk a gombaszárakat és kevés vízzel puhára pároljuk. Belekeverjük a petrezselymet és félretesszük. A paradicsomot megmossuk, húsát kockákra vágjuk. A pórét megtisztítjuk, felaprítjuk. A felforrósított olajon megfuttatjuk a pórét, rátesszük a paradicsomot. Sóval, borssal, bazsalikommal ízesítjük és összepirítjuk. Felforrósítunk 2 ek olajat, és 1-2 percig pirítjuk benne a gombafejeket. Tepsibe tesszük, sózzuk, borsozzuk és megtöltjük a kétféle töltelékkel. Megszórjuk sajttal, forró sütőben ráolvasztjuk és azonnal tálaljuk. Elkészítési idő: 45 perc A receptet beküldte: gurzau.maria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |