| Tejszínes csirke gazdagon receptHúsételek Hozzávalók: 1 kg csirkecomb 3-4 dl tejszín 1 konzerv zöldborsó 1 konzerv kukorica 1 kis csomag mazsola szárnyas fűszersó só olaj reszelt sajt Elkészítés: A csirke combokat fűszersóval megszórom, majd bő forró olajon hirtelen átsütöm egy kicsit. Amikor már kifehéredett a hús kiveszem a lábasból, és átteszem egy jénaiba. Ugyanabban az olajba (amiben a combokat átsütöttük) beletesszük a konzervlétől lecsepegtetett zöldborsót, kukoricát és persze a mazsolát. Kb. 10 perc alatt sűrűn kevergetve jól átforrósítjuk. Ha kész ráöntjük az egészet a csirkecombokra, majd hozzáöntjük még a tejszint is. (Annyi tejszínt adunk hozzá amennyi éppen hogy majdnem ellepi). Lefedjük, majd előmelegített sütőbe tesszük kb. 40 percre. Kivesszük a sütőből, megszórjuk egy kevés reszelt sajttal és még 20-25 percre visszadugjuk, de most már fedő nélkül. Addig sütjük míg a sajt szép piros nem lesz. Tanácsok: Nálunk nagy kedvenc, az egész család imádja. Érdekes, hogy a mazsolát senki nem szereti, de így nagyon jó íze van. Elkészítési idő: 40 perc A receptet beküldte: Theo83 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |