| Babricset gazdagon receptEgytálételek Hozzávalók: 2 doboz babkonzerv (400 g-os), lehet különféle is 20 dkg árpagyöngye 3 közepes vöröshagyma - finomra aprítva 3-4 gerezd fokhagyma - aprítva 2-2 zöldpaprika és paradicsom - aprítva 25 dkg főtt füstölt hús (tarja, csülök stb.) 25 dkg füstölt kolbász - karikázva 10-15 dkg füstölt szalonna - keskeny csíkokra vágva 1 kis babérlevél kb. 1 teáskanál ételízesítő kb. 1 teáskanál örölt kömény kb. 1 teáskanál majoránna kb. 1 evőkanál őrölt pirospaprika kb. 1 teáskanál őrölt bors 1-2 zellerszár só Elkészítés: Az árpagyöngyét 2-3 órával a főzés előtt beáztatom, az áztatóvizet közben többször cserélem. Nagy serpenyőben a szalonnát kevés olajon kisütöm, rádobom a kolbászt, együtt addig pirítom, ameddig a zsírját a kolbász kiengedi. Szűrőlapáttal kiemelem, félreteszem. A visszamaradt zsiradékban (ha soknak találjuk, vegyünk ki belőle) üvegesre dinsztelem a vöröshagymát és a fokhagymát. Rádobom a zöldpaprikát és a paradicsomot, együtt fedetlen párolom, zsírjára lepirítom. Meghintem őrölt paprikával, ráöntöm a beáztatott árpagyöngyét, felengedem az árpagyöngyéhez viszonyítva háromszoros mennyiségű vízzel, sózom, borsozom, babérral, köménnyel, majoránnával ízesítem, beledobom a zellerszárat, és puhulásig párolom. Közben a babot leszűröm, a keményítőt is leöblítem, amikor puha az árpagyöngye, a zellerszárat eltávolítom, hozzáadom a babot, a félretett sült szalonnát, kolbászt és a feldarabolt főtt-füstölt húst. Ha szükséges, további vízzel hígítom, ételízesítővel ízesítem, főzöm lassan még kb. fél órát, közben kevés lisztes habarással besűrítem, szükség szerint utána fűszerezem. Igény szerint pékáruval, kenyérrel tálalom. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |