| Krumplisaláta gazdagon receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 60 dkg krumpli 3 nagyobb tojás 4 szál virsli 4 nagy jégsaláta levél 1 nagyobb fej vöröshagyma 3 dl tejföl 4 ek majonéz 1 tk mustár 1 nagy csipet só 1 nagy csipet őrölt bors Elkészítés: A tojást keményre főzzük, megpucoljuk, majd apróra vágjuk. A megtisztított vöröshagymát felkockázzuk. A krumplit meghámozzuk, kisebb kockára vágjuk, és bő, sós vízben éppen puhára főzzük, majd leszűrjük. A virslit megfőzzük és felkarikázzuk, a jégsaláta leveleket apróra tépkedjük. A tejfölt simára keverjük a majonézzel, a mustárral, sóval és borssal. Ha kihűlt a tojás, a krumpli, a virsli, akkor összekeverjük őket a hagymával, majd jól összeforgatjuk a tejfölös krémmel. Megkóstoljuk, és még ízlés szerint ízesítjük sóval, borssal. Lefedve pár órára hűtőbe rakjuk, de még jobban összeérnek az ízek, ha egy egész éjszakát pihen. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |