| Stefánia vagdalt gazdagon receptHúsételek Hozzávalók: 50 dkg darált sertés hús 7 dkg bacon 1 szikkadt zsemle 3 tojás 20 dkg borsó 1 csokor petrezselyem só,bors pirospaprika Elkészítés: A zsemlét hideg vízbe áztatjuk. 2 tojást keményre főzünk. A petrezselymet apróra vágjuk,a hagymát felkockázzuk. A húst összegyúrjuk a hagymával,petrezselyemmel,1 nyers tojással,kinyomkodott zsemlével,sóval,borssal,pirospaprikával,majd belekeverjük a borsót(lehet fagyos is). A masszát téglalap alakúra formázzuk.A tojásokat a közepére helyezzük.Ráhajtjuk a széleket,majd a húsmasszát vizes kézzel ovális cipóvá formázzuk.Egy jénai tálba helyezzük,s tetejét beborítjuk a szalonnaszeletekkel.Melléöntünk 2 evk. vizet,s betoljuk a sütőbe. 200 fokon kb.1 óra. A receptet beküldte: mongi Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |