Tutireceptek.hu fejléc

Saláta gazdagon recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
jégsaláta
paradicsom
uborka
póréhagyma
fűszervaj
gomba
tonhal növényi olajban
mini mozzarella
füstölt sajt

Elkészítés:
A salátát, paradicsomot, uborkát, hagymát összevágom, egy nagy tálban összekeverem. A tonhal konzervből kiskanállal rászedek a salátára, így kevés olaj is megy rá és nem kell cukros önteteket használni. A sajtot akár egészben, akár félbevágva(praktikusabb) a tetejére dobálom. És most jön a lényeg! A gombát fűszervajon pici sóval lepirítom, és forrón elosztom a salátán. Amíg pirul, addig lereszelem a füstölt sajtot, és a forró gombára szórom.

Tanácsok:
Érdemes az alapsalátát tálkákba szedni és utána hozzáadni a halat, a gombát és a sajtot, mert nehezebben adagolható, ha már ráolvadt a sajt. MÉG EGY ÖTLET: fűszervajat házilag is készíthetünk megolvasztott vajból zöldfűszerekkel, hűtőben visszadermed. EZ A SALÁTA ÖNÁLLÓ VACSORA LEHET MÉG FÉRFIAKNAK IS! Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 20 perc

A receptet beküldte: v.solya


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás sonkás tésztasaláta » Spárga és gombasaláta » Téli gyümölcssaláta » Tojásos répasaláta
» Vegyes kefires saláta » Tavaszi sonkasaláta » Mustáros lencsesaláta » Ropogós csirkesaláta
» Zöldbabos tonhalsaláta » Juhtúrós paradicsomsaláta » Saláta füstölt ízekkel » Aszpikos szivárvány saláta
» Diós-fetás zöldsaláta » Almás répasaláta » Nemcsak sárgarépa saláta » Waldorf saláta Maris módra


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.